infokammana.com
350 TL üzeri Kargo BEDAVA!

Moda İçin Sanat

Giyilebilir sanat söylemi son dönemde moda dünyasında sıklıkla dile getirilir oldu. Vücudumuzu bir vitrin gibi düşünürsek sanat eserlerini vücudumuzda sergileme fikri baştan çıkarıcı. Ancak bu kavram aslında oldukça eskiye dayanıyor. Moda ve sanat var olduklarından beri birbirlerinden ilham alan, birbirlerini besleyen iki kavram, iki alan. Her ikisi de daima ekonomik, sosyolojik ve psikolojik arka planlardan beslenerek var olmuşlardır ve bir duygunun dışa vurumuna bir iletişimin kurulmasına aracılık etmişlerdir.

Bu akımlardan en asisi diye tabir edebileceğimiz, sürrealizm bir diğer deyişle gerçeküstücülük ise son zamanlar da yine moda dünyasında hakim konumda. Bu sanat akımının moda ile buluşması dediğimizde ilk akla gelen öncüler ise Elsa Schiaparelli, Coco Gabrielle Chanel, Jean Paul Gaultier, Issey Miyake ve Moschino’dur. 20. yy’ın başlarında ortaya çıkan bu sanat akımı zamanla modayı da etkilemiş ve esin kaynağı olmuştur. Böylece birbirinden çarpıcı, etkileyici ve asi tasarımlar ortaya çıkmıştır.

Peki ama gerçeküstücülük akımı dediğimizde ne anlarız? En temel tabiriyle alışılmış normların dışında yani gerçeküstü bir yaratım sunar bize sürreallizm. İnsan vücudu, enstrümanlar, objeler oldukları gibi değil  bir nevi hayal edildikleri gibi karşımıza çıkarlar. Kıyafetlerde kullanılan malzemeler de tasarımlar kadar yaratıcı ve sıradışıdır. Hayal gücü ve mecaz anlam yoğunlukla kullanılır. İşte 1930’lar 1940’lara damga vuran bu akım yeniden dünyaca ünlü markaların tasarımlarında ve aslında hayatın farklı alanlarında karşımıza çıkıyor.

Artık kişiselleştirme trendinin de yükselmesiyle birlikte, giyim her anlamda asi mesajlar verilebilecek bir alan yaratıyor. Gerek giysilerin tasarımında kullanılan sıradışı formlar ve tasarımlarla yani sürrealimz ile gerekse de kişiselleştirme ve tasarım konusunda söz sahibi olma trendi ile. Yani giyim konusunda artık genel geçer normlar tarih oluyor.

Siz de zamana ayak uydurmak isterseniz giydikleriniz üzerinde daha çok söz sahibi olabilir yani tasarımlarınızı kişiselleştirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken www.kammana.com  ‘u ziyaret etmek . Bir tıkla hayal ettiğiniz tasarımları hayata geçirebilirsiniz. Nasıl olması gerektiğine neden siz karar vermeyesiniz ki! 

tişört baskı tişört baskıları